Zolentechniek


Onze voeten brengen ons overal, iedere dag weer. In een leven leggen ze gemiddeld 185.000 kilometer af. Het is dan prettig als u kunt bewegen op comfortabele en modieuze schoenen. Als u afwijkende voeten heeft, is het niet altijd eenvoudig om die in de winkel te vinden. Wat voor voeten u ook heeft, de podoposturaal therapeut weet er raad mee.

Foto zolentechniek
Foto zolentechniek

Last van uw:

Voeten * eelt; likdoorns; wratten; transpirerende voeten
Enkels * zwikkende; onstabiel gevoel
Knieƫn * stekende-, zeurende-, doffe pijn
Kuiten * krampen; vermoeide kuiten
Rug * pijn in onder/lage rug
Schouders * gespannen; branderig gevoel
Nek * gespannen; stijf

Deze bovengenoemde klachten en ook tintelende vingers kunnen worden veroorzaakt door houdingsafwijkingen van de wervelkolom. Wie eenmaal een houdings-afwijking heeft kan deze in het algemeen niet meer ongedaan maken. Integendeel: het heeft de neiging in de loop der jaren toe te nemen. waardoor de pijn verergert. Wanneer we kans zien de houdingsafwijking te corrigeren, zien we vaak dat de pijn afneemt en uiteindelijk verdwijnt.

Uit onderzoek is gebleken dat een geringe extra druk op bepaalde plaatsen van de voetzool aanzienlijke houdingsveranderingen teweegbrengt. Er worden elementen onder de voetzool geplaatst, waarvan dikte, vorm en plaats worden bepaald door de houdingsafwijking.

Lees meer